Zoeken

Walid Regragui’s verrassing

2 oktober 2024 - 16:20 - Sport

©

Walid Regragui, bondscoach van het Marokkaans elftal, overweegt Osame Sahraoui, het Marokkaanse talent van Lille, te selecteren voor de wedstrijd tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek in oktober. Deze wedstrijd is onderdeel van de kwalificatie voor de Afrika Cup die in 2025 in Marokko wordt gehouden.

De bondscoach overweegt deze optie serieus en zou in overleg zijn met de directie van Lille om de deelname van Osame Sahraoui aan de volgende trainingsstage van de Atlas Leeuwen mogelijk te maken. Tijdens deze stage wordt de wedstrijd tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek voorbereid.

Lees ook: Osame Sahraoui kiest definitief voor Marokko, Noorwegen teleurgesteld

Franse media melden dat Regragui onlangs in Frankrijk was om een wedstrijd van Lille in de Ligue 1 bij te wonen. Hij was onder de indruk van de prestaties van de jonge speler. De bondscoach heeft ook met Osame Sahraoui en diens vader gesproken om hem te overtuigen voor Marokko te kiezen.

Het was een lastige beslissing voor de 23-jarige speler, die in het verleden voor de Noorse jeugdteams uitkwam. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om voor Marokko, het geboorteland van zijn vader, te spelen. De Noorse voetbalbond heeft de beslissing van Osame Sahraoui om van sportnationaliteit te veranderen, geaccepteerd.

Lees ook: Noorwegen verliest Marokkaans talent

Osame Sahraoui is een veelzijdige speler met veel talent. Hij kan zowel als vleugelspeler als aanvallende middenvelder worden ingezet. De speler van Lille zou een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor het Marokkaans elftal, dat in de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025 een foutloos parcours wil afleggen en de titel in eigen land wil winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team