Zoeken

Wedstrijd Marokko-Iran: waar en wanneer te zien?

26 september 2024 - 06:00 - Sport

©

De Marokkaanse futsalploeg staat voor een zware uitdaging in de achtste finales van het WK zaalvoetbal in Oezbekistan. Na hun nederlaag tegen Portugal nemen ze het op tegen Iran, de nummer 4 van de wereld. Maar waar en wanneer kun je deze wedstrijd live volgen?

De wedstrijd vindt plaats op donderdag 26 september in het Bukhara Sportcomplex. Bondscoach Hicham Dguig kampt voor de wedstrijd met enkele tegenslagen. Na het wegvallen van Othmane El Idrissi is het nu ook onzeker of Ismaïl Amazal kan spelen vanwege een blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Portugal. Naast de blessurezorgen moet de technische staf ook hard werken aan het herstel van de spelers om ervoor te zorgen dat ze fris aan de start verschijnen.

Lees ook: Structurele problemen blootgelegd na nederlaag Marokko tegen Portugal

Na de 4-1 nederlaag tegen titelverdediger Portugal moet Hicham Dguig zich richten op het verbeteren van de zwakke punten die in die wedstrijd aan het licht kwamen, met name de defensieve concentratie en de fysieke conditie. De Atlas Leeuwen moeten beter presteren op tactisch en mentaal vlak en hun kansen benutten.

De Iraanse bondscoach ziet de wedstrijd tegen Marokko als een alles-of-niets-situatie. "De wedstrijd tegen Marokko is een kwestie van leven of dood voor ons, want de verliezer is uitgeschakeld. Marokko is een geweldig team dat veel oefenwedstrijden heeft gespeeld voordat ze naar het WK kwamen. Wij zijn hier om te blijven en zullen er alles aan doen om te winnen", aldus de Iraanse coach.

Lees ook: Marokkaans futsalteam klaar voor WK-strijd in Oezbekistan (video)

De wedstrijd tussen Marokko en Iran is donderdag 26 september live te zien op de Marokkaanse zender Arryadia (TNT) en BeIn Sport Arabisch om 13:30 uur (Marokkaanse tijd) en 14:30 uur in Europa. Voor wie de wedstrijd online wil streamen, is deze ook te zien op Fifa+ en l’Équipe TV.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team