Zoeken

Zware zandstorm in Marrakech (video)

8 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Een krachtige zandstorm heeft zaterdag verschillende Marokkaanse steden, waaronder het populaire toeristenoord Marrakech, in zijn greep gehouden. Indrukwekkende beelden op sociale media tonen de omvang van het natuurverschijnsel, met dikke stofwolken die gebouwen en bomen bedekken.

In Marrakech sloeg de paniek snel toe onder de inwoners vanwege de hevige windstoten en ademhalingsproblemen veroorzaakt door het zand. Het verkeer werd ernstig belemmerd en veel inwoners zochten hun toevlucht binnenshuis.

Lees ook: Meerdere steden onder water in Marokko

De zandstormen, afkomstig van de kust van Agadir en beladen met fijnstof, verspreidden zich snel door de straten en zorgden voor zeer beperkt zicht. Volgens de Marokkaanse meteorologische dienst (DMN) zal deze uitzonderlijke weersituatie naar verwachting nog enkele dagen aanhouden.

Lees ook: Marokkaanse Sahara getroffen door zeldzaam weerfenomeen

Naast Marrakech zijn ook Agadir, Kalaat Sraghna, Beni Mellal, Rabat, Tadla en Meknes getroffen door deze zandstormen. Inwoners van deze steden wordt geadviseerd voorzichtig te zijn en indien mogelijk binnen te blijven totdat de storm is gaan liggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team