Zoeken

Agressie op vader Lamine Yamal: Marokkaanse wraak?

17 augustus 2024 - 17:45 - Sport

©

Mounir Nasraoui, de vader van het Spaans voetbaltalent Lamine Yamal, is woensdagavond in Mataró, Barcelona, neergestoken. Hij werd met twee messteken in zijn buik naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels aan de beterende hand. De politie heeft drie verdachten gearresteerd die eerder die dag ruzie hadden met Nasraoui.

Het onderzoek naar de steekpartij is in volle gang. Een van de belangrijkste hypothesen die de politie onderzoekt, is dat de aanval een daad van haat was tegen Nasraoui, omdat zijn zoon Lamine Yamal koos om voor het Spaanse nationale team te spelen in plaats van voor Marokko, ondanks pogingen van de Marokkaanse voetbalbond om hem over te halen.

Lees ook: Oma Lamine Yamal: "Hij is trots op zijn Marokkaanse roots"

Volgens de Spaanse krant La Razón hebben sommige Marokkanen de keuze van Yamal om voor Spanje te spelen nog steeds niet geaccepteerd. Een restauranteigenaar in de wijk waar Yamal woont, vertelde dat Nasraoui veel haatberichten had ontvangen van de Marokkaanse gemeenschap. "Ze zagen het als verraad", aldus de eigenaar.

Lees ook: Vader van Lamine Yamal neergestoken in Barcelona (video)

Lamine Yamal, die in Spanje is geboren uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, koos om voor Spanje te spelen in plaats van voor Marokko. Sommige Marokkanen waren ook ontstemd over het feit dat hij de vlaggen van Marokko en Equatoriaal-Guinea op zijn voetbalschoenen had laten drukken, wat zij als een "gebrek aan respect" voor zijn afkomst beschouwden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team