Zoeken

Algerije overweegt boycot Afrika Cup 2025 in Marokko

17 oktober 2024 - 23:50 - Sport

©

Algerije overweegt de Afrika Cup 2025, die in Marokko wordt gehouden, te boycotten. De Algerijnse regering vreest "provocaties" vanuit Marokko, zoals het tonen van landkaarten waarop de Sahara als Marokkaans grondgebied wordt geclaimd.

Een boycot zou een rampscenario zijn voor de Algerijnse voetbalfans, want hun nationale team, met sterspeler Riyad Mahrez, is al gekwalificeerd en geldt als een van de favorieten voor de titel, meldt het Algerijnse medium Observatoire Algérie. Eerder werden al verschillende wedstrijden van Algerijnse teams in Marokko afgelast, omdat de bezoekende teams zich op het laatste moment terugtrokken.

Lees ook: Algerije vergemakkelijkt kwalificatie Marokko CHAN 2025

Een boycot van de Afrika Cup 2025 is niet zonder risico voor Algerije. De Algerijnse voetbalbond riskeert zware sancties van de FIFA, mogelijk zelfs uitsluiting van het WK 2026. Deelname aan dit WK is juist een belangrijk doel voor Algerije, dat de heropleving van het Algerijnse voetbal wil laten zien.

Lees ook: Zware boete voor Algerije in shirt-rel met Marokko

In april van dit jaar legde de Afrikaanse voetbalbond (CAF) Algerije al zware sancties op. Aanleiding was de afgelasting van de halve finale van de CAF Confederation Cup tussen de Marokkaanse club Renaissance Berkane en de Algerijnse club Union Sportive de la Médina d’Alger. De wedstrijd werd geannuleerd vanwege een shirt met een kaart van Marokko waarop de Sahara was ingetekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team