Zoeken

Yacine Adli: "Algerije moet voorbeeld Marokko volgen" (video)

17 oktober 2024 - 18:50 - Sport

©

Yacine Adli, middenvelder van Fiorentina, zorgde afgelopen maart voor opschudding door te kiezen voor het Frans elftal in plaats van Algerije, het land van herkomst van zijn ouders. In een recent interview met streamer Zack Nani geeft hij meer uitleg over zijn keuze en noemt hij Marokko als voorbeeld.

Adli wacht nog steeds op zijn eerste oproep voor ’Les Bleus’, maar blikt alvast terug op zijn beslissing. Opgeleid in Frankrijk doorliep hij alle jeugdteams tot en met de Onder 20. De Franse A-ploeg is voor hem "een logisch gevolg" en "de heilige graal". Hij geeft echter aan dat zijn keuze anders had kunnen uitvallen als de Algerijnse voetbalbond eerder interesse had getoond. "Marokko benadert spelers al heel vroeg, Algerije doet dat ook wel, maar in mindere mate", aldus Adli.

Lees ook: Amine El Ouazzani zegt (opnieuw) nee aan Algerije

Zijn uitspraken zorgden voor gemengde reacties in Algerije, vooral toen hij zijn wens uitsprak om "op het hoogste niveau te spelen", wat suggereerde dat Algerije hem die mogelijkheid niet kon bieden. Yacine dli benadrukt dat hij Algerije nooit heeft willen kleineren. "Voor mij is het Franse team de heilige graal in mijn carrière, maar dat betekent niet dat Algerije geen topniveau is", verduidelijkt hij. "Als mensen het verkeerd hebben opgevat, bied ik mijn excuses aan, ik ben een van de grootste supporters van Algerije."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team