Zoeken

Bekende reisexpert geeft tips voor Marokko

7 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

De Spaanse reisexpert Daniel Vergel deelt op TikTok tips voor reizigers die naar Marokko gaan. Hij raadt onder andere aan om niet zomaar foto’s te maken en geen water uit de kraan te drinken.

"Vraag altijd toestemming voordat je foto’s maakt van mensen of hun bezittingen," waarschuwt Vergel in een video. "Anders kun je in de problemen komen en boetes krijgen." Ook het fotograferen van moskeeën wordt afgeraden. "Probeer geen moskeeën binnen te gaan als je geen moslim bent, dat is verboden."

Lees ook: Vakantie in Marokko? Pas op voor deze oplichtingstrucs!

De reisexpert geeft verder aan dat afdingen in Marokko heel gebruikelijk is. "De prijzen zijn vaak hoger dan wat je uiteindelijk betaalt." Wees ook voorzichtig met mensen die zich op straat aanbieden als gids, want dat kan een valkuil zijn.

Lees ook: Dé fout die reizigers naar Marokko moeten vermijden

Daniel Vergel adviseert om geen water uit de kraan te drinken, omdat dit niet drinkbaar is. "Kies liever voor ijs of flesjes drinken om gezond te blijven." Tot slot geeft hij een tip over geld wisselen. "Wissel niet al je geld op de luchthaven, maar alleen wat je nodig hebt om in het centrum te komen. In de medina’s krijg je vaak een betere wisselkoers."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team