Zoeken

Goed nieuws voor inactieve bedrijven in Marokko

11 oktober 2024 - 06:00 - Economie

©

De Marokkaanse belastingdienst (DGI) heeft de deadline voor inactieve bedrijven om hun fiscale situatie te regulariseren verlengd tot eind december.

Bedrijven die in de afgelopen vier jaar geen omzet hebben gedraaid of alleen de minimale belastingbijdrage hebben betaald, en die faillissement willen aanvragen, kunnen vrijstelling krijgen van belastingcontrole en kwijtschelding van boetes voor het niet-aangeven en niet-betalen van belastingen over de jaren waarvoor de verjaringstermijn nog niet is verstreken, aldus de DGI in een persbericht.

Lees ook: Belastinginkomsten verloren door valse adressen: Marokko pakt fraude aan

Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten de betreffende bedrijven dit jaar nog elektronisch aangifte doen van volledige stopzetting van de activiteiten. Tegelijkertijd met deze aangifte moeten zij een vast bedrag van 5000 dirham aan vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting betalen voor elk jaar waarvoor de verjaringstermijn nog niet is verstreken.

Lees ook: Marokko introduceert CO2-belasting

Ook moeten de bedrijven een document overleggen waaruit blijkt dat zij zijn uitgeschreven uit het handelsregister, plus een verzoek om uitschrijving voor de bedrijfsbelasting. Voor meer informatie kunnen bedrijven de circulaire nr. 733 raadplegen over de fiscale bepalingen van de begrotingswet 2023, die beschikbaar is op de website van de DGI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team