Zoeken

Betaalbare tickets voor Marokkaanse diaspora deze zomer?

2 juni 2024 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse parlementsleden van de Haraki-partij dringen er bij het ministerie van Transport en Logistiek op aan om maatregelen te nemen om de ticketprijzen te verlagen en de terugkeer naar Marokko deze zomer te vergemakkelijken voor Marokkanen die in het buitenland wonen, in het kader van Operatie Marhaba 2024.

In een schriftelijke vraag aan minister van Transport Mohamed Abdeljalil over "vervoersaanbiedingen voor Marokkanen in de wereld", riep Driss Sentissi, voorzitter van de Haraki-fractie in het Marokkaans Parlement, op tot concrete maatregelen om de Marokkaanse diaspora, die een significante bijdrage levert aan de ontwikkeling van het koninkrijk, in staat te stellen om deze zomer Marokko te bezoeken.

Lees ook: Royal Air Maroc: minister verklaart hoge ticketprijzen

Het parlementslid benadrukte de bijzondere aandacht die Koning Mohammed VI besteedt aan de Marokkaanse diaspora en benadrukte "het belang van het serieus nemen van de kwesties van Marokkanen in het buitenland, door een wettelijk kader en overheidsbeleid uit te werken dat rekening houdt met hun specificiteiten, evenals administratieve procedures die zijn afgestemd op hun omstandigheden."

Sentissi vroeg de minister van Transport welke maatregelen hij van plan is te nemen om de prijzen van vliegtuig- en boottickets te verlagen voor Marokkanen die deze zomer het koninkrijk willen bezoeken, en om de tarieven voor intern vervoer en autoverhuur te herzien om hun verplaatsing van havens en luchthavens naar hun woonplaatsen te vergemakkelijken.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: Royal Air Maroc onder vuur

De diensten van het ministerie zetten zich in om de rederijen en luchtvaartmaatschappijen te sensibiliseren om hun tarieven te herzien in het kader van Operatie Marhaba, antwoordde Abdeljalil. Hij herinnerde eraan dat de ticketprijzen onderworpen zijn aan de concurrentieregels en de wet van vraag en aanbod. Het ministerie "kan geen maatregelen nemen die maritieme transportbedrijven verplichten hun tarieven te verlagen ten gunste van in het buitenland woonachtige Marokkanen", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team