Zoeken

De opmerkelijke carrière van Latifa El Hammoud, voormalig Marokkaans parlementslid

24 september 2024 - 22:10 - Wereld

©

Latifa El Hammoud, voormalige Marokkaanse parlementariër, stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Schaerbeek.

Na een teleurstellende deelname aan de verkiezingen van 2012, waarin Latifa El Hammoud slechts 335 stemmen behaalde, probeert ze het opnieuw. Dit keer staat ze op de lijst van de burgemeester, na eerder op de lijst van de PS te zijn aangekondigd.

Lees ook: Zes Marokkaanse onderzoekers behoren tot de wereldtop

Latifa, die afkomstig is uit Tanger, werd in 2016 gekozen tot lid van het Marokkaanse parlement als vertegenwoordiger van de PAM-partij. Tijdens haar ambtstermijn was ze actief in verschillende commissies, waaronder Buitenlandse Zaken en Islamitische Zaken.

Voordat ze parlementariër werd, was Latifa El Hammoud betrokken bij de Belgische tak van PAM en werkte ze als presentatrice op Radio Al Manar, een station gericht op de Maghreb-gemeenschap in Brussel. Na haar mislukte kandidatuur in 2012, heeft ze zich ingezet voor lokale organisaties. Na een nieuwe poging om haar zetel in het Marokkaanse parlement te behouden in 2021, keerde ze terug naar Schaerbeek.

Recentelijk werd haar naam toegevoegd aan de lijst van de burgemeester, waar ze op de 32e plaats staat. Bernard Clerfayt, de lijsttrekker van DéFI, bevestigt dat ze altijd lid is geweest van de lokale afdeling. Hij benadrukt echter dat haar eerdere politieke ervaring in Marokko geen rol heeft gespeeld bij het bepalen van haar positie op de lijst. "Als we haar meer zichtbaar hadden willen maken, hadden we haar een hogere plaats gegeven," zegt hij.

Lees ook: Twee Marokkanen in nieuwe Franse regering

Als de Lijst van de Burgemeester een overwinning boekt, kan Latifa El Hammoud mogelijk een functie als schepen krijgen. Bernard Clerfayt geeft aan dat er geen beloftes zijn gedaan over posities, en dat de kandidaten die meer dan 1000 voorkeurstemmen behalen, in aanmerking komen voor dergelijke functies. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 13 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team