Zoeken

Chaos in Marokkaanse bouwsector

6 oktober 2024 - 06:50 - Marokko

©

In Marokko nemen malafide projectontwikkelaars het niet zo nauw met de veiligheid van kopers. Ze verkopen vastgoed van alle soorten en maten dat gebouwd is met slechte materialen en in strijd met de bouwvoorschriften. Dit fenomeen neemt steeds belangrijkere vormen aan.

De recente instortingen van verschillende woongebouwen, van sociale woningen tot luxe appartementen, hebben de gebrekkige kwaliteit van de gebruikte bouwmaterialen en de schending van de bouwregels aan het licht gebracht, meldt Assabah.

Lees ook: Marokkaanse overheid pakt projectontwikkelaars aan

Steeds meer mensen klagen over de illegale praktijken van projectontwikkelaars die het leven van kopers in gevaar brengen. Sommige gedupeerden hebben zelfs rechtszaken aangespannen tegen deze gewetenloze en hebzuchtige ontwikkelaars. Ze worden onder meer beschuldigd van het niet garanderen van de veiligheid van bouwvakkers, het niet nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen tijdens de bouw en het niet respecteren van de omgeving.

Lees ook: Marokkaanse projectontwikkelaars op black list

Volgens het blad ontduiken sommige projectontwikkelaars de wet om geen belasting te betalen, werknemers niet aan te melden bij de sociale zekerheid en geen bouwverzekering af te sluiten. Erger nog, ze bouwen zelfs op ongeschikte grond, zoals voormalige rivierbeddingen of oude begraafplaatsen. De krant roept de autoriteiten op om strenger toe te zien op de naleving van de bouwregels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team