Zoeken

Crisis in Tanger: straten veranderen in vuilnisbelt

24 augustus 2024 - 12:10 - Marokko

©

Tanger zucht onder een ware vuilniscrisis. Door de aanhoudende hitte en de toestroom van toeristen liggen de straten bezaaid met afval, tot grote frustratie van bewoners en bezoekers.

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de reiniging, Arma, krijgt veel kritiek omdat het niet in staat is om de toegenomen hoeveelheid afval tijdens deze drukke periode aan te pakken.

Lees ook: Marokkaanse diaspora geschokt door smerige straten Driouch

Overal in de stad liggen plastic zakken en puilen de vuilcontainers uit. De stank die hiervan afkomt maakt het leven voor de inwoners, vooral in de armere wijken, nog zwaarder.

"We hebben hier al weken last van", zegt een inwoner van de wijk El Aouama. "Het bedrijf haalt het vuilnis niet regelmatig op, dus we moeten leven met de smerigheid en de stank voor onze deur. Dit is ondraaglijk, vooral met deze hitte."

Lees ook: Toeristen in Tanger klagen over stank en afval

Als deze situatie aanhoudt, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de inwoners. Het risico op ziektes door slechte hygiëne neemt toe. Bovendien kan de reputatie van Tanger als toeristische bestemming ernstige schade oplopen als het probleem niet snel wordt aangepakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team