Zoeken

Derde dopingstraf voor kickbokser Jamal Ben Saddik

12 oktober 2024 - 23:00 - Sport

©

Jamal Ben Saddik is wederom geschorst vanwege een positieve dopingtest. De Belgisch Marokkaanse kickbokser testte in maart positief op clomifeen, een middel dat op de lijst van verboden middelen van de WADA staat. Glory, de organisatie waarbij Ben Saddik onder contract staat, heeft hem een schorsing van tien maanden opgelegd.

Normaal gesproken zou een dergelijke overtreding leiden tot een schorsing van twaalf maanden, maar de straf is ingekort. Jamal Ben Saddik wist aan te tonen dat hij het middel gebruikte op voorschrift van een arts.

Lees ook: Jamal Ben Saddik veroordeeld in witwaszaak, 40 maanden cel

Het is niet de eerste keer dat de kickbokser in de fout gaat. In 2015 en 2022 werd hij ook al geschorst vanwege dopinggebruik. De laatste schorsing, van vijftien maanden, liep nog. Ben Saddik was toen ook al enkele maanden inactief vanwege een andere schorsing. Na een opstootje met rivaal Rico Verhoeven, waarbij hij richting het hoofd van de Nederlander trapte, werd hij voor een half jaar geschorst.

Lees ook: Glory-baas: "Jamal Ben Saddik is te onvoorspelbaar"

Door deze nieuwe schorsing mag Jamal Ben Saddik tot januari 2025 niet in actie komen. Naast zijn problemen met doping, kampt de kickbokser ook met juridische problemen. In juni van dit jaar werd hij veroordeeld tot een celstraf van veertig maanden voor vermeende betrokkenheid bij een ontvoering. Hij is in afwachting van zijn beroep voorwaardelijk vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team