Zoeken

Deviezenautoriteit legt Marokkaanse diaspora in de watjes

13 juli 2024 - 17:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse deviezenautoriteit zet zich deze zomer extra in voor Marokkanen die in het buitenland wonen. Dit is onderdeel van het strategisch plan 2022-2026, aldus waarnemend directeur-generaal Driss Bencheikh.

Voor deze zomerperiode heeft de instantie de voorzieningen voor ontvangst, informatie en begeleiding van de Marokkaanse diaspora uitgebreid. "Marokkanen in het buitenland genieten de voortdurende aandacht van de Koning en krijgen speciale zorg van het exchange office, dat zich al jaren inzet om een aantrekkelijk, flexibel en voordelig regelgevingskader voor hen te creëren," aldus Bencheikh in een interview met het Marokkaanse persbureau MAP.

Lees ook: Dirham alleen in Marokko verkrijgbaar: tips voor toeristen

De verantwoordelijke benadrukte ook de inzet van de organisatie om de deviezenreglementering te versoepelen en de controle op deviezentransacties te versterken. Daarnaast wil de exchange office de informatievoorziening en bewustwording voor de Marokkaanse diaspora verbeteren en de communicatiekanalen uitbreiden.

Lees ook: Marokkaanse wisselkantoor jaagt op valutafraude

Ook Marokkaanse burgers die naar het buitenland willen reizen, worden niet vergeten. Er zijn aangepaste maatregelen genomen om hen meer flexibiliteit te bieden en hun uitgaven in het buitenland te vergemakkelijken. Sinds 2022 is er een uniform ’reisbudget’ ingesteld, met een minimum van 100.000 dirham per persoon per jaar, dat kan worden verhoogd met 30% van de inkomstenbelasting tot een maximum van 300.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team