Zoeken

Dodental overstromingen Marokko stijgt naar 18, ook toeristen

10 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een update gegeven over de schade en slachtoffers als gevolg van de overstromingen die verschillende provincies hebben getroffen. Tot maandagavond zijn er 18 doden gevallen en worden nog vier mensen vermist.

De meeste slachtoffers vielen in de provincie Tata, waar tien mensen om het leven kwamen. In Errachidia zijn drie mensen omgekomen, onder wie twee buitenlanders: een Canadees en een Peruviaan. In Tiznit en Tinghir vielen elk twee doden, waaronder een Spanjaard. In Taroudant is één persoon overleden. De vier vermisten worden nog steeds actief gezocht in de provincie Tata.

Lees ook: Noodweer Marokko: 11 doden en 9 vermisten

Naast het tragische verlies aan mensenlevens is er ook aanzienlijke materiële schade aangericht. 56 huizen zijn ingestort, waarvan 27 volledig verwoest. Ook acht middelgrote infrastructuren zijn geheel of gedeeltelijk ingestort. De elektriciteits-, drinkwater- en telefoonnetwerken hebben zware schade opgelopen. Dankzij technische interventies is een groot deel van het elektriciteitsnet hersteld, terwijl de drinkwatervoorziening en communicatiediensten volledig zijn hervat.

Lees ook: Stortregens in Marokko: "Geen weermanipulatie"

Verder waren 110 weggedeelten tijdelijk afgesloten, waarvan er inmiddels 84 weer zijn opengesteld. De autoriteiten zijn massaal gemobiliseerd om hulp te bieden aan de getroffen bevolking. Er worden voedselpakketten, tenten en dekens uitgedeeld aan de getroffen families en er wordt hard gewerkt om de voorzieningen en communicatienetwerken zo snel mogelijk te herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team