Zoeken

Ook Fez bedolven onder afval

28 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

Verschillende wijken in de stad Fez bieden een afschuwelijk schouwspel van afval en huishoudelijk vuilnis. Ondanks de vele klachten van de inwoners, heeft de gemeenteraad nog geen oplossing gevonden.

Fez heeft moeite om zich te ontdoen van zijn afval en huishoudelijk vuilnis. Bergen afval liggen verspreid over de nieuwe stad en op strategische locaties, zelfs vlakbij overheidsgebouwen en instellingen. Zo ligt er in de wijk bij het Agdal-station een vuilnisbelt op slechts enkele meters van het Franse consulaat. Sommige winkels en restaurants in de buurt dumpen hun afval illegaal buiten de daarvoor bestemde containers. Soortgelijke taferelen zijn te zien op het Florence-plein in de wijk Agdal, niet ver van Bank Al Maghrib.

Lees ook: Marokkaanse stranden bedolven onder afval

Online uiten inwoners hun ongenoegen over de huidige situatie in de culturele hoofdstad van het koninkrijk. Ze roepen de autoriteiten van Fez op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de veiligheid en netheid van de stad te waarborgen, die de laatste jaren een ongekende achteruitgang heeft gezien.

Tot nu toe heeft de gemeente Fez nog geen bedrijven geselecteerd die het beheer van het afval en huishoudelijk vuilnis op zich zullen nemen. Vijf bedrijven hebben offertes ingediend voor twee aanbestedingen, maar de gemeente heeft nog geen beslissing genomen over de winnaars.

Lees ook: Toeristen in Tanger klagen over stank en afval

In het verleden was het bedrijf Ozone verantwoordelijk voor het ophalen van al het afval in de stad. Dit afval werd gestort op de gemeentelijke vuilnisbelt aan de Sidi Harazem-weg, wat tot problemen leidde met patiënten en bezoekers van het academisch ziekenhuis vanwege de stank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team