Zoeken

Frankrijk neemt kaart van Marokko met Sahara aan

4 augustus 2024 - 17:00 - Wereld

©

De Franse publieke omroep heeft een kaart van Marokko getoond waarop ook de Sahara is ingetekend. Deze stap volgt op een beleidswijziging van Frankrijk ten aanzien van de Sahara-kwestie, waarbij het land nu het Marokkaanse autonomieplan voor het gebied steunt.

In een brief aan Koning Mohammed VI ter gelegenheid van de 25e verjaardag van zijn troonsbestijging, bevestigde de Franse president Emmanuel Macron dat hij "de huidige en toekomstige status van de Sahara beschouwt als vallend onder de Marokkaanse soevereiniteit". Hij verzekerde de monarch van de "onveranderlijkheid van de Franse positie over deze nationale veiligheidsbelang voor het Koninkrijk". Frankrijk is van plan om zowel nationaal als internationaal in overeenstemming met deze positie te handelen.

Lees ook: Sahara: volledige brief van Emmanuel Macron aan Koning Mohammed VI

Koning Mohammed VI waardeerde de Franse steunbetuiging en nodigde Macron uit voor een staatsbezoek aan Marokko. Volgens de Marokkaanse ambassadeur in Parijs, Samira Sitail, zal dit bezoek naar verwachting in september of begin oktober plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team