Zoeken

Frankrijk levert Mocro Maffia-leider uit aan Nederland

17 oktober 2024 - 22:10 - Marokko

©

Een prominent lid van de Mocro Maffia, de 35-jarige Saïd A., werd vorige week in Parijs gearresteerd en wordt binnenkort uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt verdacht van handel in methamfetamine en riskeert in Nederland een gevangenisstraf van maximaal 12 jaar.

De arrestatie verliep zonder problemen dankzij de inzet van de Franse elite-eenheid GIGN. Saïd A. werd aangehouden toen hij een restaurant in het 18e arrondissement van Parijs verliet. Rechercheurs verdenken hem van betrokkenheid bij de import van meer dan 100 kilo methamfetamine, die afgelopen april in een auto bij Gilze werd gevonden. Op de zakken met drugs zou zijn DNA zijn aangetroffen, waarna eind augustus een Europees arrestatiebevel werd uitgevaardigd.

Lees ook: Aboutaleb en Marcouch: "Kinderen in Nederland onder juk Mocro-maffia"

Saïd A. is een bekend lid van de Mocro Maffia, een criminele organisatie van Marokkaanse afkomst die actief is in Nederland, België en Spanje. De organisatie is gespecialiseerd in de handel in cocaïne en wapens en betrokken bij gewelddadige afrekeningen. Naast drugshandel wordt Saïd A. ook verdacht van ontvoering, marteling en barbaarse handelingen in Spanje.

Lees ook: Mocro Maffia-leider gearresteerd in snackbar in Parijs

Het hof van beroep in Parijs heeft deze week zijn uitlevering aan Nederland goedgekeurd. Deze zal naar verwachting binnen enkele dagen plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team