Zoeken

Mocro Maffia-leider gearresteerd in snackbar in Parijs

9 oktober 2024 - 18:00 - Wereld

©

Een 35-jarige Nederlander, Saïd A., is dinsdag in Parijs gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale drugshandel en is lid van de Mocro Maffia, een criminele organisatie die actief is in Nederland en België.

Saïd A. werd gezocht door de Nederlandse autoriteiten en stond sinds augustus 2024 op de Europese opsporingslijst. Zijn arrestatie vond plaats in een snackbar in de wijk Barbès. Vijf leden van de GIGN, de elite-eenheid van de Franse gendarmerie, voerden de operatie uit. Saïd A. werd in enkele seconden geboeid en afgevoerd in een onopvallende auto, meldt Le Parisien.

Lees ook: Aboutaleb en Marcouch: "Kinderen in Nederland onder juk Mocro-maffia"

De Nederlandse justitie ziet Saïd A. als een belangrijke producent van synthetische drugs, met name crystal meth. In Spanje is hij verdachte in een zaak van ontvoering, marteling en barbaarse handelingen. Volgens lokale bronnen zou hij al jaren contact hebben met Mexicaanse drugskartels. Na zijn arrestatie is Saïd A. voorgeleid aan een Franse rechter. Hij wordt naar verwachting uitgeleverd aan Nederland.

Lees ook: Mocro Maffia is een "constructie van Nederlandse politici"

De politie vermoedt dat Saïd A. banden heeft met drugscriminelen in de regio Parijs. Volgens ingewijden heeft de Mocro Maffia contacten in Franse havens, waaronder Le Havre, de belangrijkste invoerhaven van cocaïne in Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team