Zoeken

Franse schoolboeken tonen nu volledige kaart van Marokko

28 augustus 2024 - 06:00 - Wereld

©

Na de Franse openbare omroep heeft nu ook het Franse onderwijs de volledige kaart van Marokko, inclusief de zuidelijke provincies, omarmd. Dit blijkt uit de meeste Franse schoolboeken en leermiddelen die voor het schooljaar 2024 zijn uitgegeven.

Het is een primeur voor Frankrijk. De meeste schoolboeken tonen nu de kaart van Marokko van Tanger tot Lagouira, in het uiterste zuiden van het land. Marokkanen die in het buitenland wonen hebben ook pagina’s uit verschillende Franse schoolboeken gedeeld waarop de kaart van Marokko met de Sahara te zien is. Deze boeken zijn verkrijgbaar in veel Franse boekhandels.

Lees ook: Frankrijk neemt kaart van Marokko met Sahara aan

Onlangs publiceerde de Franse openbare omroep ook al een kaart van Marokko met de Sahara. Het overnemen van de volledige kaart van Marokko past in het Franse beleid om het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara te steunen. In een bericht aan Koning Mohammed VI ter gelegenheid van de 25e verjaardag van zijn troonsbestijging, verklaarde de Franse president Emmanuel Macron dat hij "de huidige en toekomstige situatie van de Westelijke Sahara ziet als onderdeel van de Marokkaanse soevereiniteit". Hij verzekerde de Koning van de "onveranderlijkheid van de Franse positie over deze kwestie van nationale veiligheid voor het Koninkrijk". Frankrijk "is van plan om in overeenstemming met deze positie te handelen, zowel nationaal als internationaal", voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team