Zoeken

Fraude met kentekenplaten in Rabat, ambtenaren cel in

3 oktober 2024 - 06:00 - Marokko

©

Een rechtbank in Rabat heeft vier ambtenaren veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een netwerk dat valse woonplaatsbewijzen verkocht. Met deze bewijzen konden mensen die niet in Rabat woonden, toch een kentekenplaat van de stad krijgen.

De ambtenaren hadden een systeem opgezet waarbij ze valse woonplaatsbewijzen verkochten aan mensen die niet in Rabat woonden. Hiermee konden kopers hun voertuigen registreren en een kentekenplaat van de hoofdstad krijgen. De rechtbank oordeelde dat deze illegale praktijk de integriteit van het nationale kentekensysteem aantastte. De vier ambtenaren kregen gevangenisstraffen van 8, 6 en 4 maanden.

Lees ook: Belastinginkomsten verloren door valse adressen: Marokko pakt fraude aan

De fraude werd begon door de grote vraag naar kentekenplaten in Rabat. Voor sommigen is het een statussymbool om hun voertuig in de hoofdstad te registreren. Ook verkopers van luxe tweedehandsauto’s maakten gebruik van de fraude. Zij boden klanten aan om hun voertuigen in Rabat te registreren, alsof ze daar woonden.

Lees ook: Marokko: agent betrapt met valse kentekenplaat

Het netwerk werd opgerold na de arrestatie van twee ambtenaren en een tussenpersoon. Ze werden op heterdaad betrapt met valse woonplaatsbewijzen, acht kentekenbewijzen en ontvangstbewijzen voor registratiedossiers. De arrestatie was het resultaat van een onderzoek door de gerechtelijke politie, onder toezicht van het Openbaar Ministerie en in samenwerking met de inlichtingendienst DGST.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team