Zoeken

Frustratie in Casablanca door transportchaos

20 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

De vele bouwwerkzaamheden die overal in Casablanca plaatsvinden, veroorzaken grote verstoringen in het openbaar vervoer en zorgen voor flink wat overlast voor de inwoners. Veel inwoners van de Marokkaanse metropool hebben hun ongenoegen geuit over de negatieve impact die deze werkzaamheden hebben op hun dagelijkse verplaatsingen.

Als gevolg van de aanhoudende bouwprojecten heeft het openbaarvervoerbedrijf Alsa meerdere keren de routes van de buslijnen moeten aanpassen. Deze voortdurende wijzigingen van lijnen en dienstregelingen zorgen voor problemen bij de inwoners van de economische hoofdstad van Marokko, die niet meer op tijd op hun werk kunnen komen. Vooral lijn L79, die de wijk Anassi verbindt met het Sidi Maarouf-plein, en lijn L056, die de wijk Tacharouk verbindt met Oliveri, worden getroffen door deze veranderingen.

Lees ook: Overvolle treinstation Tanger zorgt voor chaos en frustratie

Casa Transport, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de stad, probeerde de gemoederen te bedaren via een bericht op sociale media waarin werd gesteld dat de situatie tijdelijk is. De bevolking lijkt echter niet overtuigd door deze verklaring. Ze hebben hun ontevredenheid geuit over de herhaaldelijke wijzigingen van lijnen en dienstregelingen, die hen veel ongemak bezorgen.

Lees ook: Tramchaos in Rabat en Salé

Andere inwoners van Casablanca zijn daarentegen van mening dat deze veranderingen noodzakelijk zijn om de lopende werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren. Ze hopen dat de situatie zo snel mogelijk weer normaal wordt. Gezien de demografische uitdagingen staat de stadsbestuur voor de taak om een evenwicht te vinden tussen het voldoen aan de eisen op het gebied van infrastructuur en het comfort van de burgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team