Zoeken

Incidenten Fnideq: Algerijnen voor de rechter in Tetouan

23 september 2024 - 09:40 - Marokko

©

Twee Algerijnen staan momenteel terecht in Tetouan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de incidenten op 15 september, toen duizenden jongeren massaal probeerden de grens met de Spaanse enclave Sebta te bestormen.

Een van de verdachten is een vrouw die tijdens de gebeurtenissen live verslag deed aan de media. Ze werd later aangehouden in Belyounech, samen met twee jonge Marokkaanse vrouwen. De rechter-commissaris in Tetouan heeft haar in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van het organiseren van illegale migratie en het afleggen van een valse verklaring.

Lees ook: Algerijnse vrouw die zich voordeed als Marokkaanse gearresteerd bij Sebta

De tweede verdachte is een Algerijnse voetballer die in verschillende landen heeft gespeeld. Volgens lokale bronnen wordt hij in verband gebracht met een social media-pagina die opriep tot de bestorming van de grens.

Lees ook: Algerije beschuldigd van manipuleren Marokkanen

De Marokkaanse regering heeft de afgelopen tijd hard opgetreden tegen illegale migratie. "In het kader van de strijd tegen het aanzetten tot illegale emigratie zijn 152 mensen voor de rechter gebracht", aldus Mustapha Baitas, woordvoerder van de regering. Hij voegde eraan toe dat "bijna 3000 mensen hebben geprobeerd illegaal te emigreren", maar dat "alle pogingen zijn verijdeld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team