Zoeken

Klanten Maroc Telecom woedend

26 oktober 2024 - 13:00 - Economie

©

Itissalat Al-Maghrib heeft de prijzen van zijn mobiele data-abonnementen verhoogd, tot ongenoegen van veel klanten die al gebukt gaan onder de hoge kosten van levensonderhoud.

De veranderingen betreffen onder andere de geldigheidsduur van datapakketten. Voorheen kreeg je voor 10 dirham 1 GB data met een geldigheid van een week. Dit is nu teruggebracht naar slechts drie dagen. Ook de geldigheid van het 5 dirham pakket met 500 MB data is ingekort van een week naar één dag.

Lees ook: Maroc Telecom betaalt recordboete

Online klagen de 79,7 miljoen abonnees van Maroc Telecom over de verslechterde service, met name de lagere internetsnelheid ’s nachts en het sneller verbruiken van data. Ondanks de klachten heeft Maroc Telecom zijn omzet weten te verhogen. In de eerste negen maanden van 2024 steeg de geconsolideerde omzet met 0,7% tot 27,4 miljard dirham. De omzet uit mobiele data steeg met 15,7% en de omzet uit vaste telefonie en internet met 2,9%.

Lees ook: Itissalat Al-Maghrib onder vuur

Tegelijkertijd is de netto schuld van Itissalat Al-Maghrib gestegen van 17,41 miljard naar 22,999 miljard dirham in een jaar tijd. Dit komt door een boete van 6,4 miljard dirham die het bedrijf in juli moest betalen aan concurrent Inwi na een rechtszaak over misbruik van een dominante marktpositie. De rechtbank in Casablanca oordeelde dat Maroc Telecom de toegang van concurrenten tot de markt voor vaste telefonie heeft belemmerd. In 2020 kreeg de Marokkaanse telecomgroep al een boete van 3,3 miljard dirham voor soortgelijke praktijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team