Zoeken

Veel kritiek op Hakim Ziyech in Marokko

10 juni 2024 - 08:50 - Sport

©

Hakim Ziyech ligt op sociale media onder vuur na zijn wissel tijdens de interland Marokko-Zambia (2-1) afgelopen vrijdag. De aanvaller van Galatasaray reageerde gefrustreerd toen hij in de tweede helft het veld moest verlaten.

Op Twitter en Instagram regent het kritiek op Ziyech. Volgers vinden zijn gedrag ongepast en onprofessioneel. "Zelfs de grootste sterren ter wereld worden gewisseld", luidt een veelgehoorde mening.

Lees ook: Walid Regragui en Hakim Ziyech onder vuur

Ook de Marokkaanse journalist Khalid Yassine hekelt Ziyech in een video op YouTube. "Dit gedrag is onprofessioneel", aldus Yassine. "Ziyech moet zijn temperament in bedwang houden, anders dreigt hij net als bij Chelsea buiten de ploeg te vallen." Yassine bekritiseert ook bondscoach Walid Regragui. "Regragui moet meer discipline eisen binnen de nationale ploeg", aldus de journalist.

Walid Regragui verdedigde zijn wisselbeslissing na afloop van de wedstrijd. "Ziyech komt terug van een blessure", legde de bondscoach uit. "Ik wilde geen risico nemen." Regragui zei begrip te hebben voor Ziyech’s frustratie, maar benadrukte dat hij het belang van de ploeg voorop moest stellen.

Lees ook: Hakim Ziyech’s schokkende reactie na wissel tegen Zambia (video)

Marokko won de wedstrijd tegen Zambia met 2-1 en staat nu bovenaan in groep E van de kwalificatie voor het WK 2026. De volgende wedstrijd is op dinsdag 11 juni tegen Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team