Zoeken

Te veel leegstaande woningen in Noord-Marokko!

7 augustus 2024 - 21:00 - Marokko

©

In de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima staan naar schatting zo’n 334.000 appartementen leeg. Dat is 15,6% van alle leegstaande appartementen in Marokko, blijkt uit officiële cijfers.

Daarmee staat de regio op de tweede plaats in Marokko wat betreft leegstand vastgoed, na Casablanca-Settat. De toename van het aantal leegstaande appartementen in het noorden wordt vooral veroorzaakt door Marokkanen die in het buitenland wonen en de woningen alleen gebruiken tijdens hun verblijf in Marokko.

Lees ook: Bouwprojecten in Nador: vriendjespolitiek heerst

In Tanger is het probleem het grootst: daar staat bijna 18% van alle appartementen leeg. De toename van leegstaande woningen maakt het voor huishoudens met een laag inkomen moeilijk om een betaalbare woning te vinden. De overheid lanceerde in maart 2023 een programma om starters op de woningmarkt financieel te ondersteunen.

Lees ook: Marokko rolt loper uit voor Marokkaanse diaspora: droomhuis binnen handbereik

Dit jaar biedt het programma kopers een directe financiële bijdrage van 100.000 dirham voor een woning onder de 300.000 dirham, en 70.000 dirham voor een woning tussen de 300.000 en 700.000 dirham. Het nieuwe programma is populair gebleken bij zowel Marokkanen die in Marokko wonen als bij Marokkanen in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team