Zoeken

Europese Marokkaan verliest zaak, villa in Marrakech aan spotprijs verkocht

5 oktober 2024 - 13:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse man die in Frankrijk woont, Mohamed Guessous, dreigt zijn villa in Marrakech te verliezen na een slepende juridische strijd. De zaak draait om een mislukte verkoop van zijn appartement in Rabat in 2010.

Mohamed Guessous sloot toen een verkoopovereenkomst met een vrouw voor een bedrag van 3,5 miljoen dirham. De vrouw betaalde een aanbetaling van 850.000 dirham, maar verdween vervolgens spoorloos.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: belachelijke compensatie voor onteigeningen in Tanger

Guessous gebruikte de aanbetaling om te investeren in een villa in Marrakech. Toen de vrouw na lange tijd weer opdook en de koop van het appartement alsnog wilde afronden, had Guessous het al aan iemand anders verkocht. Dit leidde tot een rechtszaak waarin de vrouw Guessous en zijn echtgenote beschuldigde van fraude en contractbreuk. De rechtbank in Rabat sprak het echtpaar vrij, maar de vrouw ging in beroep bij de rechtbank in Marrakech. Die veroordeelde Guessous in 2017 tot het terugbetalen van de aanbetaling van 850.000 dirham.

Lees ook: Marokko onteigent voormalige minister

De man ging in beroep, maar deze werd verworpen. In 2020 werd zijn villa in Marrakech geveild om de schuld aan de vrouw te voldoen. De villa werd verkocht voor 1,5 miljoen dirham. Guessous stelt nu dat de taxatie van de villa onjuist was en dat de expert een verkeerde woning heeft getaxeerd. Hij eist een nieuwe taxatie en roept de autoriteiten in Marrakech op om in te grijpen. Hij spreekt van een "ernstige fout" en "valsheid in geschrifte" door de expert. Guessous heeft de hulp ingeroepen van de verbindingsagent bij de Marokkaanse ambassade in Parijs om zijn villa terug te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team