Zoeken

Marokkaan komt om bij ongeluk in Australië, familie zoekt hulp

26 oktober 2024 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De familie van de 44-jarige Jamal Choukri, die omkwam bij een ongeluk op de Harbour Bridge in Sydney, probeert geld in te zamelen om zijn lichaam naar Marokko te repatriëren. Choukri woonde sinds zes jaar in Australië en was onderweg naar zijn werk toen hij betrokken raakte bij een aanrijding met meerdere voertuigen.

Amal Abu-Rassaa, wiens stiefvader de oom is van Choukri, is een inzamelingsactie gestart op GoFundMe met een doelbedrag van 10.000 dollar. Inmiddels is er bijna 6000 dollar opgehaald. In afwachting van de repatriëring zijn er religieuze rituelen uitgevoerd in een moskee in Sydney. "Het was hartverscheurend om Jamal Choukri zo te zien", vertelt Abu-Rassaa.

Lees ook: Schandalige procedure voor repatriëring overleden Marokkanen

Het ongeluk gebeurde op 17 oktober toen een 51-jarige bestuurder van een Hyundai i30 op de verkeerde weghelft terechtkwam en frontaal botste op een Mercedes. Vervolgens raakte de Hyundai de auto van Choukri. Beide bestuurders overleden ter plaatse. Bij het ongeluk raakten ook meerdere mensen gewond, waaronder een zwangere vrouw.

Lees ook: Zoektocht naar familie overleden Marokkaan in Frankrijk

De ouders van Jamal Choukri zijn verslagen door het verlies van hun zoon, die naar Australië was geëmigreerd voor een beter leven. "Ze zijn er kapot van", vertelt Abu-Rassaa. "Vooral omdat ze in een ander land wonen en niet zomaar hierheen kunnen komen." Het ongeluk heeft in Australië de discussie over de veiligheid van het wisselbaansysteem op de Harbour Bridge aangewakkerd. Veel automobilisten vermijden de bewuste rijbaan, die bekend staat als de "dood" of "zelfmoord" rijbaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team