Zoeken

Marokkaans leger krijgt recordbedrag

21 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Defensie krijgt in 2025 een recordbudget van 133 miljard dirham. Dat is een stijging ten opzichte van de 124 miljard dirham in 2024. Het geld is bestemd voor de aankoop van nieuwe uitrusting voor de Koninklijke Marokkaanse Strijdkrachten (FAR).

Artikel 39 van de begrotingswet voor 2025 stelt: "Het bedrag aan toegestane uitgaven voor de minister gedelegeerd bij het hoofd van de regering, belast met de administratie van de nationale defensie, is vastgesteld op 133 miljard en 453 miljoen dirham voor het fiscale jaar 2025. Dit bedrag is bestemd voor de aankoop en reparatie van uitrusting van de Koninklijke Strijdkrachten en voor de ondersteuning van de ontwikkeling van de defensie-industrie."

Lees ook: Marokko moderniseert luchtmacht

De budgetverhoging hangt onder meer samen met de "creatie van twee zones voor versnelde industriële ontwikkeling voor defensie", zoals voorzien in decreet 2.23.925. Daarnaast zal het geld worden gebruikt voor salarisverhogingen voor militairen, conform de decreten 2.24.647 en 2.46.648, meldt Hespress.

In totaal zijn zeven decreten met betrekking tot defensie goedgekeurd tijdens een ministerraad onder leiding van Koning Mohammed VI, aldus een persbericht van het koninklijk kabinet. Deze decreten hebben betrekking op de implementatie van de bijzondere status van leden van de hulptroepen, de civiele bescherming en artsen die werken bij de civiele bescherming.

Lees ook: Productie ’made in Marokko’ drones versneld

Verder gaan de decreten over de salarissen van militairen met een maandsalaris binnen de FAR, evenals de salarissen, voeding en reiskostenvergoeding van militairen met een speciaal progressief beloningssysteem. Deze projecten tonen de hernieuwde interesse van Koning Mohammed VI, als opperbevelhebber van de FAR, in het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van militairen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team