Zoeken

Franse wapenfabrikanten willen deal met Marokko

16 oktober 2024 - 21:20 - Economie

©

Franse bedrijven, waaronder defensiebedrijven en energieleveranciers, zien kansen in het koninkrijk nu de relaties tussen Frankrijk en Marokko verbeteren. Ze hopen grote contracten binnen te slepen in de aanloop naar het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Marokko eind oktober.

Airbus Helicopters en Marokko onderhandelen over een grote order voor Caracal-helikopters. Het gaat mogelijk om 18 toestellen: 12 voor de luchtmacht en 6 voor de gendarmerie. De waarde van het contract wordt geschat op 600 tot 800 miljoen euro.

Lees ook: Franse bedrijven scoren in Marokko na Sahara-erkenning

Ook Airbus is in gesprek met Royal Air Maroc over de verkoop van A220, A320 en A330 vliegtuigen. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij wil haar vloot, die nu voornamelijk uit Boeing-toestellen bestaat, vernieuwen met bijna 200 nieuwe vliegtuigen.

Lees ook: Franse President wil Airbus aan Koning Mohammed VI verkopen

Niet alle Franse bedrijven hebben het even makkelijk. Naval Group, een Frans bedrijf gespecialiseerd in de bouw van marineschepen, heeft in Marokko te maken met stevige concurrentie van de Zuid-Koreaanse scheepswerven Hanwha en Hyundai. Zij bieden goedkopere onderzeeërs aan met dezelfde technologie als Naval Group. Marokko zal naar verwachting in 2025 een beslissing nemen over de aankoop van onderzeeërs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team