Zoeken

Vakantie in eigen land geen optie voor de Marokkanen

12 augustus 2024 - 18:50 - Marokko

©

Marokkanen klagen over de torenhoge prijzen voor hotels, cafés en restaurants tijdens het zomerseizoen. Deze prijsstijgingen maken het voor veel inwoners onmogelijk om in eigen land van hun vakantie te genieten. Op sociale media uiten ze hun ongenoegen en vragen ze de overheid om in te grijpen en de prijzen te reguleren.

Door de dure vakanties in Marokko kiezen steeds meer mensen ervoor om naar het buitenland te gaan, bijvoorbeeld naar Zuid-Spanje, waar de prijzen lager liggen. Dit heeft negatieve gevolgen voor het binnenlandse toerisme, legt econoom Omar Kettani uit. Marokkanen die toch in eigen land blijven, korten hun vakantie vaak in vanwege de hoge kosten.

Lees ook: Agadir verliest toeristen door dure prijzen

Volgens Kettani proberen bedrijven in de toeristische sector de verliezen van de coronapandemie goed te maken door de prijzen met 60 tot 70 procent te verhogen. Een overnachting in een vijfsterrenhotel kan daardoor oplopen tot 2000 dirham. De overheid profiteert mee van deze prijsstijgingen door de hogere btw-inkomsten.

Lees ook: Horeca in Marokko op rand van afgrond

Bouazza Kharrati, voorzitter van de Marokkaanse consumentenbond, wijst erop dat de prijsstijgingen het gevolg zijn van vraag en aanbod. Hij benadrukt dat restaurants en cafés verplicht zijn hun prijzen duidelijk weer te geven, zodat consumenten geïnformeerde keuzes kunnen maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team