Zoeken

Marokkaanse belastingdienst waarschuwt: "Laatste kans!"

24 oktober 2024 - 11:20 - Economie

©

De Marokkaanse belastingdienst (DGI) herinnert belastingplichtigen eraan dat ze tot uiterlijk 31 december 2024 de tijd hebben om hun fiscale situatie te regulariseren.

Dit betreft personen die inkomsten en winsten hebben behaald in Marokko die vóór 1 januari 2024 niet zijn aangegeven. Het gaat onder meer om liquide middelen op bankrekeningen, contant geld, aankopen van roerende of onroerende goederen die niet voor professioneel gebruik zijn bestemd, en voorschotten op vennootschapsrekeningen of leningen aan derden, aldus de DGI in een persbericht.

Lees ook: Marokko vereenvoudigt douaneprocedures en belastingsysteem

De belastingdienst roept betrokkenen op om vóór eind december hun liquide middelen en de bijbehorende aangifte in te dienen bij een erkende kredietinstelling. Ook moeten ze een aangifte indienen bij de belastingdienst en de verschuldigde belasting betalen voor roerende of onroerende goederen, voorschotten op vennootschapsrekeningen en leningen aan derden.

Het bedrag van de aangegeven activa en uitgaven waarover de belasting is betaald, wordt niet meegenomen tijdens een belastingcontrole. Ook wordt het niet meegeteld bij de berekening van het jaarlijkse inkomen in het kader van de procedure voor het onderzoek van de algehele fiscale situatie van natuurlijke personen. Het tarief voor de vrijwillige aangifte is vastgesteld op 5% van de waarde van de activa en uitgaven.

Lees ook: Marokkanen opgelet: geef je buitenlandse bezittingen aan!

Om de anonimiteit van de belastingplichtige te waarborgen, geeft de bank geen informatie over de identiteit van de aanvrager door aan de DGI wanneer de belasting via de bank wordt betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team