Zoeken

Nieuwe regels voor inkomstenbelasting in Marokko

21 oktober 2024 - 06:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering is van plan de inkomstenbelasting te verlagen. Volgens de begrotingswet voor 2025 wordt de eerste schijf van het jaarlijkse inkomen die is vrijgesteld van belasting verhoogd van 30.000 naar 40.000 dirham. Dit betekent dat mensen met een maandsalaris van minder dan 6000 dirham geen inkomstenbelasting meer hoeven te betalen.

Deze maatregel is onderdeel van de uitvoering van de sociale dialoog van april 2024 en moet het inkomen van ambtenaren, werknemers en gepensioneerden verbeteren. Naast de verhoging van de belastingvrije voet wil de regering ook de andere schijven verbreden en de belastingtarieven verlagen met 50%. Het hoogste belastingtarief daalt van 38% naar 37%.

Lees ook: Inkomstenbelasting in Marokko: echte verlaging in 2025?

Ook wordt de jaarlijkse aftrekpost voor kinderen verhoogd van 360 naar 500 dirham per kind. De maximale aftrek blijft 3000 dirham voor maximaal 6 kinderen.

Er komt een nieuwe categorie belastbaar inkomen bij voor mensen die hun inkomstenbron niet kunnen verantwoorden. Ook winsten uit kansspelen en diverse inkomsten uit activiteiten die winst opleveren vallen onder deze categorie.

Lees ook: Salarisverhoging voor alle Marokkanen!

De begrotingswet stelt verder voor om een bronbelasting van 30% in te voeren op gokwinsten. Kredietinstellingen en andere tussenpersonen die online gokwinsten uitbetalen, zijn verplicht deze belasting in te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team