Zoeken

Marokkaanse christenen verdeeld over transgender-optreden bij Olympische Spelen

29 juli 2024 - 06:00 - Marokko

©

Het optreden van transgenders tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs heeft tot verdeeldheid geleid onder Marokkaanse christenen. Terwijl de Unie van Marokkaanse Christenen (UCM) het optreden "sterk" steunt, wijst de Coördinatie van Marokkaanse christenen (CCM) het categorisch af.

Op sociale media lopen de meningen uiteen. Sommige Marokkaanse christenen juichen het optreden toe en hopen zelfs op een soortgelijke performance tijdens het WK voetbal in 2030 in Marokko. Anderen uiten hun afschuw en roepen op tot een boycot van de Olympische Spelen.

Lees ook: Marokko censureert openingsceremonie Olympische Spelen

Adam Rbati, voorzitter van de UCM, is duidelijk in zijn steun. "Wij staan voor individuele vrijheden en vrijheid van geloof, en steunen transgenders die hun mening uitten tijdens de openingsceremonie," zegt hij tegen Hespress. Hij wijt de kritiek aan "extremistische christenen die openheid en acceptatie van individuele vrijheden afwijzen."

Lees ook: Achraf Hakimi chauffeur olympisch teambus in Parijs? (video)

Mustafa Soussi, secretaris-generaal van de CCM, is terughoudender. Hij benadrukt dat zijn organisatie zich niet bemoeit met individuele vrijheden, maar dat veel leden persoonlijk moeite hebben met de manier waarop transgenders Christus uitbeelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team