Zoeken

Marokkaanse diaspora: extra druk in havens dit weekend!

1 september 2024 - 07:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse autoriteiten verwachtte dit weekend een grote toestroom van Marokkanen die na hun vakantie in Marokko terugkeren naar hun woonplaats in Europa. In de haven van Sebta zijn extra maatregelen genomen om de verwachte drukte in goede banen te leiden.

De Spaanse rampenbestrijdingsdienst en andere autoriteiten adviseren reizigers om hun reis goed te plannen en indien mogelijk alternatieve routes te nemen, vooral op de wegen richting Algeciras. Reizigers wordt ook gevraagd om alert te blijven op eventuele verkeersproblemen en de aanwijzingen van de verkeersautoriteiten op te volgen. Om de afhandeling in de havens te versnellen, wordt aangeraden om vooraf een ticket te kopen.

Lees ook: Terugreis Marokkaanse diaspora: wachtrijen, drukte en hoge prijzen

De Marokkaanse overheid heeft het speciale plan voor Operatie Marhaba, dat de overtocht van Marokkanen die in het buitenland wonen faciliteert, uitgebreid en de provinciale plannen geactiveerd om de doorstroming zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees ook: Grensovergang Melilla: tot 10 uur wachten!

Tot nu toe zijn er tijdens de heenreis van Operatie Marhaba 2024 al 1.695.731 passagiers en 428.117 voertuigen de Straat van Gibraltar overgestoken. Dit is een stijging van respectievelijk 6,9% en 9,6% ten opzichte van 2023. Tijdens de terugreis, die loopt van 13 juli tot 15 september, zijn er 1.218.535 passagiers en 290.422 voertuigen overgestoken. De haven Tanger Med is goed voor bijna 46% van alle overtochten naar Algeciras in deze periode.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team