Zoeken

Marokkaanse diaspora: grote terugkeer naar Marokko van start

6 juni 2024 - 21:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaanse ministerie van Transport en Logistiek zet alles op alles om Operatie Marhaba 2024 succesvol te laten verlopen. Naar verwachting komen er deze zomer zo’n drie miljoen leden van de Marokkaanse diaspora naar Marokko.

Om een vlotte en veilige overtocht voor de Marokkaanse diaspora vanuit Europa naar Marokko te garanderen, is er een vlootplan opgesteld. 29 schepen zullen wekelijks 487.000 passagiers en 130.000 voertuigen vervoeren via elf zeeroutes. Er zijn bijeenkomsten geweest met de verantwoordelijken van de rederijen die betrokken zijn bij de operatie om te controleren of de schepen voldoen aan de nationale en internationale normen voor maritieme veiligheid en beveiliging.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: douane verandert regels voor auto’s aan grens

In samenwerking met zijn Spaanse tegenhanger zal het Marokkaanse ministerie van Transport dit jaar opnieuw de verplichting invoeren voor reizigers om hun tickets van tevoren te kopen. Dit moet files en eventuele prijsstijgingen voorkomen. Alle nodige maatregelen zijn genomen om de Marokkaanse diaspora betere reisvoorwaarden te bieden en de kwaliteit van de diensten aan boord van de schepen te verbeteren (schoonmaak, catering, communicatie en zorg voor personen met een beperkte mobiliteit), aldus het ministerie van Transport en Logistiek.

Lees ook: Betaalbare tickets voor Marokkaanse diaspora deze zomer?

De schepen van de rederijen die betrokken zijn bij de zomeroperatie van dit jaar zullen de volgende routes bedienen: Tanger Med-Algeciras, Tanger Stad-Tarifa, Nador-Almeria, Al Hoceima-Motril, Tanger Med-Motril, Tanger Med-Marseille, Nador-Sète, Nador-Barcelona, Tanger Med-Barcelona-Sète, Tanger Med-Barcelona-Genua, Tanger Med-Barcelona-Civitavecchia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team