Zoeken

Marokkaanse diaspora stimuleren woningmarkt Marokko

15 augustus 2024 - 06:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het programma voor directe woninghulp in Marokko is een doorslaand succes onder Marokkanen die in het buitenland wonen. Op 23 juli 2024 was 21% van de aanvragen op het digitale platform "Daam Sakane" afkomstig van de Marokkaanse diaspora, die ook 23% van de begunstigden uitmaken.

Sinds de officiële lancering in januari is de belangstelling van Marokkanen in het buitenland voor het programma onverminderd groot. Volgens officiële cijfers van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Huisvesting en Stadsbeleid toont dit succes aan dat Marokkanen uit het buitenland grote interesse hebben in onroerend goed in Marokko.

Lees ook: Woninghulp flop in Noord-Marokko

Om hen verder aan te moedigen te investeren in de Marokkaanse huizenmarkt, is een nationale campagne gestart om de Marokkaanse diaspora te informeren over de nieuwste projecten en programma’s op het gebied van stedenbouw en huisvesting. Minister Fatima Ezzahra El Mansouri benadrukt dat ze klaarstaan om leden van de diaspora te ondersteunen met persoonlijk advies en technische en administratieve hulp, zodat hun aanvragen snel en efficiënt worden afgehandeld.

Het ministerie wil de diaspora ook bewust maken van de voordelen van het Koninklijk programma voor directe woonhulp "Daam Sakane" en de investeringsmogelijkheden in Marokko. Hiervoor worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een mobiele karavaan die 23 steden zal bezoeken, informatiepunten op grensovergangen en treinstations, en open dagen bij stedenbouwkundige bureaus en woningcorporaties.

Lees ook: Marokko rolt loper uit voor Marokkaanse diaspora: droomhuis binnen handbereik

De massale investeringen van de diaspora in de Marokkaanse huizenmarkt zullen naar verwachting de sector, die hard werd getroffen door de Covid-19-crisis, een flinke impuls geven. Deze trend wordt verder versterkt door de recente verlaging van de hypotheekrente tot 2,75% door de Marokkaanse centrale bank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team