Zoeken

Marokkaanse luchthavens krijgen biometrische toegangspoorten

24 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

Vijf Marokkaanse luchthavens - Tanger, Fez, Agadir, Oujda en Nador - zullen binnenkort worden uitgerust met een geautomatiseerd systeem voor het controleren van instapkaarten.

Dit systeem, ontwikkeld door Sita BV, zal reizigers in staat stellen om via automatische poorten toegang te krijgen tot de transitruimte na een biometrische identiteitscontrole.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens zetten in op digitale revolutie

Dit project, met een kostprijs van meer dan 65 miljoen dirham, maakt deel uit van de inspanningen van de Nationale Luchthaven Autoriteit (ONDA) om de passagiersstroom te verbeteren en de grensbeveiliging te versterken. De elektronische poorten, die al op veel internationale luchthavens worden gebruikt, bieden een snel en betrouwbaar alternatief voor de handmatige controle van reisdocumenten.

Lees ook: Marokko alert op explosiegevaar lithium batterijen na Libanon-drama

De ONDA legde de basis voor deze modernisering al in 2018 door de eerste elektronische poorten te installeren in de VIP-lounge van de luchthaven Marrakech-Menara. Dit was een primeur in Afrika en gebeurde in samenwerking met de nationale luchtvaartdienstverlener van Koeweit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team