Zoeken

Marokkaanse rapper vermoord in Spanje

19 oktober 2024 - 17:10 - Wereld

©

Het levenloze lichaam van Saïd Laaraj (30), een Marokkaanse amateurrapper die in Roldán (Murcia) woonde, is donderdag gevonden op een boerderij in de stad.

De Guardia Civil is een onderzoek gestart en gaat uit van een moord. Het lichaam van Saïd werd donderdag in een veld in Roldán gevonden door een buurman die vijgen kwam plukken. "Ze vonden mijn broer liggend in een veld op vijftien of twintig meter van ons huis", vertelt Nordin (32), een van de broers van het slachtoffer, aan de krant El Español.

Lees ook: Rapper Morad terug de cel in

De Guardia Civil is een onderzoek gestart om licht te werpen op de dood van de jonge Marokkaan, die bekend was op TikTok vanwege zijn rapsongs waarin hij racisme en islamofobie aan de kaak stelde. Volgens de onderzoekers vertoonde het lichaam van het slachtoffer "zichtbare tekenen van geweld".

"Het is een ongewone zaak, we weten niet of iemand hem heeft aangereden of dat mijn broer is gevallen tijdens het beklimmen van het hek van de boerderij omdat hij epileptisch was", legt Nordin uit. "Zijn leven is veranderd sinds 2019 vanwege epileptische aanvallen. Hij kon niet werken", vertelt hij. Saïd en zijn acht broers en zussen arriveerden 20 jaar geleden met hun ouders in Torre Pacheco (Murcia) vanuit Marokko.

Lees ook: Marokko arresteert bekende rapper

De onderzoekers sluiten geen enkele hypothese uit. Aanvankelijk dachten ze aan een afrekening in het drugsmilieu. Maar de broer van het slachtoffer verwerpt die mogelijkheid en lijkt ervan overtuigd dat het om een moord gaat. "De hoofdwond kan niet afkomstig zijn van een val door een epileptische aanval... Ze moeten hem hard geslagen hebben", zei Nordin, die benadrukt dat "Saïd geen drugs verkocht en geen schulden had. Mijn broer had geen problemen met wie dan ook". Nordin zegt zijn broer voor het laatst woensdagavond rond 22.30 uur te hebben gezien in een speelhal. "Ik zei hem naar huis te gaan, maar hij wilde niet en ik ben weggegaan... hij rook ook niet naar alcohol". Voordat zijn lichaam donderdag werd gevonden, werd Saïd "om twee uur ’s nachts in de buurt van een kebabzaak gezien, en om zes uur ’s ochtends in de buurt van de Día-supermarkt", aldus de broer van het slachtoffer. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team