Zoeken

Marokkaanse vrouw overleden nadat partner met opzet zee inrijdt

10 oktober 2024 - 13:00 - Wereld

©

Na een auto-ongeluk afgelopen zaterdag in het Spaanse Moaña is het lichaam van een Marokkaanse vrouw uit zee gehaald. De bestuurder van het voertuig zou opzettelijk richting zee zijn gereden.

Het slachtoffer, de 41-jarige Fadwa A., zat in de auto die zaterdagochtend rond 5 uur de zee inreed. De 47-jarige bestuurder, A.C.T., woonachtig in Moaña, overleefde het ongeluk door op het dak van de auto te klimmen. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen heeft de bestuurder "aanzienlijk gas gegeven" voordat de auto in zee reed, meldt Telecinco.

Lees ook: Vrouw in Marokko vermoord na ruzie over Facebook-berichten

De Guardia Civil onderzoekt de oorzaak en omstandigheden van het ongeluk en de dood van de vrouw. Op dit moment worden alle scenario’s opengehouden. De onderzoekers sluiten niets uit over de dood van Fadwa A., wiens lichaam een wond bij haar mond vertoonde, meldt Abel Losada, de onderprefect van de provincie.

In een verklaring aan de pers betuigde hij zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer, "en bij uitbreiding aan alle vrouwen, want elke keer dat een vrouw onder zulke vreselijke omstandigheden sterft, raakt dat ons allemaal als samenleving". Losada voegde eraan toe dat de bestuurder van de auto een geschiedenis van huiselijk geweld heeft. Hij werd in 2012 veroordeeld door de rechtbank van Pontevedra en had tot 2020 een contactverbod.

Lees ook: Marokkaan voor de rechter na liefdesdrama in Frankrijk

Het slachtoffer is echter niet geregistreerd in het Spaanse systeem ter bescherming van slachtoffers van huiselijk geweld (VioGén), benadrukt Losada. "Als de doodsoorzaak gerelateerd blijkt aan huiselijk geweld, doorbreken we een positieve reeks van 15 maanden", betreurde de onderprefect. Hij herinnerde eraan dat de laatste moord in de provincie in verband met huiselijk geweld plaatsvond in juni 2023, toen een vrouw in Oia werd doodgestoken door haar ex-man, die vervolgens zelfmoord pleegde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team