Marokko’s WK-droom spat uiteen tegen Brazilië

29 september 2024 - 23:00 - Sport

©

Het Marokkaanse futsalteam heeft zijn WK-avontuur moeten beëindigen in de kwartfinale na een 3-1 nederlaag tegen Brazilië, de nummer één van de wereld. Ondanks een felle start en een strijdlustige tweede helft, konden de Atlas Leeuwen niet opboksen tegen de Brazilianen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Marokko hoog druk en probeerde het Brazilië te overweldigen. De Brazilianen, die Marokko in de vorige editie ook al in de kwartfinale hadden uitgeschakeld, hielden echter stand. Ondanks een intense eerste helft met kansen over en weer, was het Brazilië dat de score opende via Marcel. Kort daarna verdubbelde Leandro Lino de voorsprong, waardoor Brazilië met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in ging.

Na de pauze probeerden de Marokkanen terug te komen in de wedstrijd, maar ze stuitten op de sterke Braziliaanse verdediging en de uitblinkende keeper Willian Dorn. Sterker nog, Brazilië vergrootte de voorsprong in de 29e minuut met een doelpunt van Dieguinho.

In de 35e minuut redde Otmane Boumezou de eer voor Marokko, maar daar bleef het bij. Ondanks een spannende slotfase slaagden de Marokkanen er niet in om de wedstrijd te keren.

Brazilië gaat door naar de halve finale, waar ze het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Venezuela en Oekraïne. Marokko verlaat het toernooi met opgeheven hoofd na een indrukwekkend parcours.