Zoeken

Marokko maakt werk van HSL naar Marrakech

23 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF heeft een aanbesteding uitgeschreven voor grootschalige werkzaamheden aan de bestaande spoorlijnen tussen Kenitra en Marrakech. Deze stap brengt de aanleg van de nieuwe hogesnelheidslijn tussen deze twee steden een stuk dichterbij.

Het project, met een waarde van bijna 3 miljard dirham, omvat onder meer grondwerkzaamheden, de bouw van bruggen en tunnels, riolering, perrons, wegen, veiligheidsvoorzieningen en spoor- en bovenleidingen. Het doel is om de capaciteit van het spoor op deze belangrijke route te vergroten en de doorstroming en veiligheid van het treinverkeer te verbeteren.

Lees ook: HSL Kenitra-Marrakech in stroomversnelling

De aanbesteding is opgedeeld in vier delen, elk voor een specifiek traject van de spoorlijn. De kosten variëren per traject, afhankelijk van de lokale behoeften. Zo kost het traject Sidi Ichou-Sidi Bernoussi 561,9 miljoen dirham en omvat het de modernisering van verschillende stations, waaronder Kenitra, Sidi Bouknadel, Salé Tabriquet, Rabat Agdal, Temara en Mohammedia.

Het traject Sidi Bernoussi-Oasis, met een waarde van 805 miljoen dirham, loopt van het toekomstige regionaal expresnetwerk-station Sidi El Bernoussi naar het bestaande station Casablanca Oasis en passeert belangrijke stations zoals Casa Port en Casa Voyageurs.

Het derde traject, Oasis-Nouaceur, kost 1 miljard dirham en loopt van Casablanca Oasis naar de luchthaven Mohammed V, met haltes in Sidi Maarouf en Bouskoura.

Lees ook: 450 km met 320 km/u: HSL Kenitra-Marrakech krijgt vorm

Het laatste traject, Sidi El Aïdi-Marrakech, heeft een investeringsbedrag van 624,2 miljoen dirham en omvat de stations Settat, Benguerir en het toekomstige station bij het Stadion van Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team