Zoeken

HSL Kenitra-Marrakech in stroomversnelling

18 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse spoorwegbedrijf ONCF zet vaart achter het project voor de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech.

Het project voor de HSL tussen Kenitra en Marrakech boekt aanzienlijke vooruitgang. Twee dagen na het openen van de aanbesteding voor de civiele werken op het traject tussen station Oasis en het toekomstige station Casa Sud, op de route Casablanca-Sidi El Aidi, heeft het ONCF donderdag een consultatie gelanceerd voor de uitvoering van kunstwerken en het herstel van de sporen tussen de stations Rabat Agdal en Ain Atiq, op de route Casablanca-Sidi Kacem. Deze werkzaamheden bevinden zich in de regio Rabat-Salé-Kenitra, meer bepaald in de gemeenten Rabat, Temara en Skhirat, meldt Le360.

Lees ook: HSL in Marrakech vóór 2029

De hogesnelheidslijn die Kenitra met Marrakech zal verbinden, is ontworpen voor een maximumsnelheid van 350 km/u. Ze zal worden geëxploiteerd met 320 km/u, over een afstand van ongeveer 450 km. Het is de bedoeling om Tanger rechtstreeks met Marrakech te verbinden zonder via Casablanca te gaan. Er zijn twee routes voorgesteld voor de aankomst van de trein in Casablanca. Het is ook de bedoeling dat de HSL via een alternatieve route in Benslimane (het nieuwe Hassan II stadion) naar Nouaceur gaat. Daar zal een nieuw station of distributiecentrum worden gebouwd. 

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team