Zoeken

Marokko pompt miljarden in vliegvelden voor WK 2030

26 oktober 2024 - 06:00 - Marokko

©

Marokko gaat fors investeren in de modernisering van zijn luchthavens. In de periode 2025-2027 zal 12,3 miljard dirham worden geïnvesteerd in de uitbreiding van de capaciteit van diverse luchthavens.

De betrokken luchthavens zijn de Mohammed V luchthaven in Casablanca, Rabat-Salé, Marrakech-Menara, Agadir, Tetouan, Tanger, Fez en Al Hoceima. Dit blijkt uit een rapport van het ministerie van Economie en Financiën, gepubliceerd op Aljarida24.

Lees ook: Marokkaanse luchthaven in wereldtop

De investeringen moeten de groei van de toeristische sector en de ontwikkeling van Royal Air Maroc ondersteunen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuw institutioneel en regelgevend model voor de luchthavensector. Het doel is om de nationale luchthavenbeheerder (ONDA) om te vormen tot een naamloze vennootschap, waardoor meer autonomie en ruimte ontstaat voor samenwerking met de private sector.

Lees ook: Luchthaven Tanger: alles weten over de megaupgrade

Het rapport meldt ook dat het aantal passagiers in Marokko in 2023 een recordhoogte bereikte van 27,1 miljoen, 8% meer dan vóór de coronacrisis en 31,5% meer dan in 2022. Voor 2024 wordt een verdere groei verwacht naar 30,1 miljoen passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team