Zoeken

Marokko start aanleg nieuwe snelweg

11 oktober 2024 - 20:30 - Marokko

©

Marokko gaat binnenkort beginnen met de aanleg van een nieuwe snelweg tussen Rabat en Casablanca. De nieuwe weg moet de verkeersstroom tussen de twee grote steden verbeteren.

Het omvangrijke project, dat naar verwachting in 2028 voltooid zal zijn, maakt deel uit van de voorbereidingen van Marokko op het WK voetbal in 2030.

Lees ook: Update over verdrievoudiging snelwegen Casablanca

De 60 kilometer lange continentale snelweg Rabat-Casablanca zal parallel lopen aan de bestaande snelweg. De nieuwe weg verbindt de westelijke ringweg van Rabat bij Tamesna rechtstreeks met de nieuwe zuidelijke ringweg van Casablanca bij Tit Mellil. Het traject is zo gekozen dat de snelweg langs de luchthaven van Benslimane en het nieuwe Hassan II stadion in Casablanca loopt, dat momenteel in aanbouw is.

Lees ook: Nieuwe snelweg Tanger-Tetouan officieel aangekondigd

Tijdens de bouw worden verschillende bruggen aangelegd om zeven rivieren te overbruggen, waaronder de Cherrat, Nfifikh en El Maleh. De nieuwe snelweg, die in zes delen wordt aangelegd, moet de files verminderen die regelmatig voorkomen op de huidige snelweg en de nationale weg, vooral tijdens de spits, in vakanties en weekenden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team