Zoeken

Marokko verslaat Zuid-Afrika in toerisme-ranking

9 september 2024 - 14:40 - Marokko

©

Marokko heeft voor het eerst Zuid-Afrika voorbijgestreefd als toeristische bestemming in Afrika. Dit blijkt uit het rapport ’Country Brand Ranking/Tourism Edition 2024-2025’ van het Spaanse adviesbureau Bloom Consulting. Marokko staat nu op de tweede plaats, na Egypte, en bevestigt daarmee zijn reputatie als een topbestemming op het continent.

Deze positie heeft Marokko te danken aan verbeteringen op het gebied van sociale media-engagement, online prestaties en de algemene aantrekkingskracht van het land. Het rapport benadrukt ook de veerkracht van Marokko in het omgaan met uitdagingen, zoals de aardbeving met een kracht van 6,8 die in september 2023 Marokko trof en waarbij 2862 mensen omkwamen en ongeveer 6000 gewond raakten. "De veerkracht van het land in het licht van uitdagingen, zoals de recente aardbeving, zal cruciaal zijn voor het vormgeven van het toekomstige toeristische landschap en zal relevante gegevens opleveren voor de analyse van toekomstige ranglijsten", aldus het rapport.

Lees ook: Marokko opnieuw genoemd als topbestemming (ranking)

Bloom Consulting heeft de bestemmingen beoordeeld op basis van criteria zoals inkomsten uit toerisme, zoekopdrachten in zoekmachines, websiteprestaties en aanwezigheid op sociale media. Van de 35 belangrijkste Afrikaanse bestemmingen die werden beoordeeld, lieten er 20 verbeteringen zien. Sao Tomé en Principe steeg bijvoorbeeld zes plaatsen. Ivoorkust, gestimuleerd door de Afrika Cup, klom maar liefst 11 plaatsen. Zuid-Afrika daarentegen zakte naar de derde plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team