Zoeken

Marrakech: volle hotels verhullen hardnekkig probleem

7 oktober 2024 - 06:00 - Marokko

©

Het toerisme in Marrakech zit in de lift. In de eerste zeven maanden van dit jaar steeg het aantal overnachtingen in hotels en andere toeristische accommodaties met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens cijfers van de Marokkaanse toerisme-autoriteiten werden er tot eind juli 5,5 miljoen overnachtingen geboekt, tegenover 5,1 miljoen in 2023. De bezettingsgraad in de accommodaties kwam in dezelfde periode uit op 69%, tegenover 66% vorig jaar.

Lees ook: article 577887

Deze positieve ontwikkeling is volgens professionals het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van verschillende partijen, waaronder het ministerie van Toerisme en het Marokkaans verkeersbureau (ONMT). Ahmed Bennani, voorzitter van de regionale hotelbranchevereniging van Marrakech-Safi, benadrukt in een gesprek met Hespress dat de cijfers alleen betrekking hebben op geregistreerde accommodaties. "Als we ook de overnachtingen in de informele sector meetellen, zien we een nog veel grotere vraag naar accommodaties", aldus Bennani.

Mustapha Amalik, hotelier en secretaris-generaal van de regionale toerismeraad van Marrakech, wijst op de toename van het aantal rechtstreekse vluchten naar Marrakech en de groeiende populariteit van Marokko als vakantiebestemming. "Marrakech profiteert hiervan omdat het de belangrijkste toeristische stad van het land is", aldus Amalik. Hij verwacht dat het aantal overnachtingen verder zal stijgen, maar pleit voor meer inspanningen om Marrakech te promoten als bestemming voor internationale congressen en conferenties.

Lees ook: Toerisme Marokko 2024: historische zomer, XXL vooruitzichten

De expert stelt verder dat Marrakech zich moet openstellen voor verschillende vormen van toerisme, waaronder conferentietoerisme. "Marrakech beschikt over uitstekende hotels en accommodaties, maar er is behoefte aan een geschikte locatie voor grote conferenties, zodat we geen gebruik hoeven te maken van tenten in Bab Ighli", aldus Amalik. Een andere uitdaging is het gebrek aan bezoekers aan het begin van de week. Volgens Bennani is dit een belangrijk aandachtspunt voor de toeristische sector. Hij ziet conferenties en zakelijke evenementen als een mogelijke oplossing om de bezetting gedurende de hele week te verhogen. "De bouw van een congrescentrum en een expositieruimte in Marrakech is essentieel om meer internationale evenementen aan te trekken", aldus Bennani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team