Zoeken

Nieuw Turks offensief in Marokko

11 oktober 2024 - 10:30 - Economie

©

Zo’n veertig Turkse meubelondernemers zijn van 7 tot 11 oktober op handelsmissie in Marokko. Doel is het versterken van de samenwerking met Marokkaanse partners en het vergroten van hun marktaandeel in het koninkrijk.

In totaal nemen 36 ondernemers, die 22 Turkse meubelbedrijven vertegenwoordigen, deel aan deze missie. Ze willen hun marktaandeel in Marokko verhogen van 15% naar 25% en zo China, de grootste exporteur van meubels naar Marokko, van de troon stoten. Volgens Ali Fuat Gürle, voorzitter van de Vereniging van Exporteurs van Meubels, Papier en Houtproducten van de Egeïsche Zee, is de import van Turkse meubels naar Marokko in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld, van 52 miljoen dollar in 2019 naar 105 miljoen dollar in 2024.

Lees ook: Turks cosmeticamerk verovert Marokko

Het aandeel van Turkse meubels in de Marokkaanse importmarkt bedraagt 15%, wat neerkomt op een jaarlijkse waarde van 700 miljoen dollar, aldus Gürle. Hij benadrukt dat deze handelsmissie de kwaliteit en concurrerende prijzen van Turkse meubels moet promoten. Het openen van winkels in grote Marokkaanse steden moet de aanwezigheid van Turkse meubelondernemers verder versterken.

Lees ook: Turkse handelsmissie ruikt kansen in Marokko

Hikmet Güngör, vicevoorzitter van de exporteursvereniging, geeft aan dat Turkije nieuwe markten wil veroveren en een belangrijke speler wil worden in de wereldwijde meubelindustrie. Hij wijst erop dat er in mei een delegatie van Turkse ondernemers naar Saoedi-Arabië is geweest en dat er in november een missie naar India gepland staat. De missie in Marokko moet de handelsbetrekkingen tussen beide landen versterken en leiden tot nieuwe samenwerkingen in sectoren als textiel en auto’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team