Zoeken

Nikab-rel op school in Marokko

8 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

De directeur van een middelbare school in Kelaat Sraghna, ontkent dat hij vier studentes de toegang tot de school heeft geweigerd omdat ze een nikab droegen. Het incident veroorzaakte veel ophef op sociale media, waar velen hun afkeuring uitspraken over het verbod.

In een verklaring aan de krant Al-Umq geeft de directeur aan dat de vier studentes gewoon les volgen op zijn school, ook met een nikab. Hij benadrukt dat ze onder normale omstandigheden onderwijs krijgen. Volgens de directeur zitten drie van de studentes in het voortgezet onderwijs en één in het eindexamenjaar.

Lees ook: Marokko: lerares uit school gezet wegens niqab

Eerder beschuldigde één van de studentes de directeur ervan haar de toegang tot de school te hebben ontzegd vanwege haar nikab. Een andere studente verklaarde dat ze door de directeur werd lastiggevallen en geen les kon volgen onder normale omstandigheden vanwege haar kledingkeuze.

Lees ook: Meisje met hoofddoek geweigerd op Franse school in Marokko

Een medewerker van de school zou tegen haar hebben gezegd dat "de staat dit soort Iraanse kleding niet wil". Ze geeft aan dat ze geen problemen heeft ondervonden met andere personeelsleden van de school.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team