Zoeken

Noord-Marokko: 45.000 nieuwe banen dankzij investeringen

7 augustus 2024 - 14:40 - Economie

©

De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima in Noord-Marokko blijft investeerders aantrekken. In de eerste helft van 2024 zijn maar liefst 379 investeringsprojecten goedgekeurd, goed voor een totaalbedrag van 40,8 miljard dirham. Dit is een indrukwekkende stijging van 72% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze projecten zullen naar verwachting 45.630 nieuwe banen creëren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de economische en sociale ontwikkeling van de regio. De industrie blijft de belangrijkste sector, met de helft van alle investeringen en 83% van de toekomstige werkgelegenheid. Toerisme volgt op de tweede plaats met 22% van de investeringen, gevolgd door energie en mijnbouw met 15% en diverse diensten met 6%.

Lees ook: Afrikaanse Ontwikkelingsbank pompt 120 miljoen in Nador West Med

De industrie is de motor van de regionale economie en zorgt ervoor dat Noord-Marokko het tweede industriële centrum van het land is, met een bijdrage van ongeveer 17% aan het nationale industriële bbp. Dankzij grote projecten zoals het geïntegreerde industriële en logistieke platform Tanger Med is de regio uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten van toegevoegde waarde voor de Marokkaanse economie.

Lees ook: Marokko en VAE sluiten historische deal

Naast de vele individuele projecten heeft de regionale investeringscommissie ook 16 investeringsovereenkomsten goedgekeurd, met een totale waarde van 9,54 miljard dirham. Deze overeenkomsten zullen naar verwachting leiden tot de creatie van 6525 directe banen in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team